Детайли за новина

24/04/2020

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

Районен съд – Пловдив взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо обвиняемия М. Р. /47/, а спрямо обвиняемата С. А. /39/ взе мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1000 лева.

Спрямо обвиняемата С.А. е повдигнато обвинение за това, че на 20 април 2020 г. в гр. Пловдив е причинила лека телесна повреда на полицейски служител по повод изпълнение на служебните му задължения – престъпление по чл.131 ал.2 пр.4 т.4 във вр. чл.130 ал. 2 от Наказателния кодекс. Спрямо  обвиняемия  М.Р. е повдигнато обвинение за това, че на 20 април 2020 г. в гр. Пловдив е причинил лека телесна повреда на друг полицейски служител по повод изпълнение на служебните му задължения – престъпление по чл.131 ал.2 пр.4 т.3 във вр. чл.130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение и за обвиняемата С. А., и за обвиняемия М. Р., че са извършили  престъпленията, в които са обвинени.

Според съда  при мярка, различна от задържане под стража, за обвиняемия М. Р. не е налице опасност да се укрие, но съществува опасност да извърши престъпление. За обвиняемата С. А. съдът намери, че не е личност с висока степен на обществена опасност, няма опасност да се укрие, а опасността да извърши престъпление е хипотетична.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 30 април от 13,30 часа.

24 април 2020 г.

 

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл. 16 от НПК обвиняемият се счита за НЕВИНЕН до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда, с която се установява противното.