Детайли за новина

02/05/2019

Прессъобщение от 02.05.2019 г.

СЪДЕБНА ПАЛАТА ПЛОВДИВ

ПРЕССЛУЖБА

 

              Пловдивският районен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.К., В.К. и И.А., които са обвинени в извършване на хулигански действия в гр. Куклен на 28.04.2019 г.

              Районният съд прецени, че от показанията на свидетелите, от направените огледи и от изготвените  съдебно-медицинска и авто-оценъчна експертиза може да се направи обосновано предположение, че тримата обвиняеми са съпричастни към повдигнатите им обвинения за умишлени престъпления, наказуеми с лишаване от свобода.

              Според съда е налице опасност  при по-лека мярка за неотклонение, тримата да извършат престъпление, включително и срещу правосъдието.

               За това им наложи мярка „задържане под стража“.

               Определението не е окончателно. То подлежи на обжалване пред Окръжен съд, като в случай на жалба, делото ще се разгледа на 9 май от 15.30 ч.

                Спрямо Р.К., /на 22 г./, са повдигнат три обвинения, а именно  за  хулиганство, за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните задължения и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен, обл. Пловдив.

                Спрямо В.К., на 25 г., са повдигнати две обвинения, а именно за  хулиганство и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен.

                 И.А., на 21 г., е обвинен в това, че на 28 април 2019 г., причинил лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните задължения.

                  ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл. 16 НПК обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

  2.05.2019 г.